Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Policie eviduje za uplynulých 24 hodin 45 nehod, nejvyšší škoda je hlášena od Červené Hory

14.1.2021
čtenost 692

KRAJ - Sníh komplikuje dopravu, policisté za posledních 24 hodin vyjížděli k desítkám nehod.

Policie eviduje za uplynulých 24 hodin 45 nehod, nejvyšší škoda je hlášena od Červené Hory

Sníh neustále komplikuje dopravní situaci v Královéhradeckém kraji, stejně jako ve zbytku republiky. Za posledních 24 policisté v kraji vyjížděli ke 45 dopravním nehodám, což je zhruba dvojnásobek běžných výjezdů. „Nutno ovšem poznamenat, že ani tento počet nehod není zcela úplný, jelikož policisté nebyli přivoláni ke každé nehodě, některé drobnější události si řešili účastníci nehody sami sepsáním euroformuláře a informováním své pojišťovny," upřesnila policejní mluvčí Lucie Konečná.

Mezi nejčastější nehody v našem kraji aktuálně patří střety se zvěří, uvízlé kamiony a samozřejmě i střety vozidel spojené s nepřízní počasí. Informace o nesjízdných vozovkách přitom přicházejí ze všech koutů Královéhradeckého kraje.

Včerejší nehoda spojená s nepřízní počasí, u které policisté vyčíslili nejvyšší škodu, se stala na Náchodsku. Ve dvě hodiny odpoledne došlo k čelnímu střetu dvou nákladních vozidel u obce Červená Hora. „Přivolaní policisté provedli u obou řidičů dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Škodu předběžně odhadli na 560 tisíc korun. Vyproštění  obou nákladních vozidel a zprovoznění silnice trvalo více než sedm hodin a silnice byla po celou dobu uzavřena," doplnila mluvčí.

Policisté doporučují řidičům i chodcům sledovat aktuální vývoj počasí a přizpůsobit jízdu či chůzi povětrnostním podmínkám a stavu vozovky či chodníku.

Redakce
NachodskySWING.cz
Foto: SDH Červený Kostelec

Čtěte také