Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Žernovský bajk prověří um cyklistů

10.6.2021
čtenost 1508

ŽERNOV - Nad Babiččiným údolím se v sobotu 12. června sejdou cyklisté na XIX. ročníku Žernovského bajku.

Žernovský bajk prověří um cyklistů

Zajímavá trať poblíž Babiččina údolí a celodenní doprovodný program, to jsou hlavní atributy závodu Žernovský bajk, který se letos uskuteční v sobotu 12. června v plném rozsahu. Pro závodníky z řad široké veřejnosti od kategorie odrážedel pro nejmenší po 70+ jsou připraveny trasy od 2,2 km po 36 km.

„Trať pro dospělé nabízí to nejlepší, co lze v okolí Žernova pro cyklisty nalézt a od loňského roku přinesla opět drobná vylepšení. Dostaneme se téměř až ke Starému bělidlu, na Kamennou podlahu, přejedeme historické lávky a mosty, nádherná údolí Hlubokého potoka, traverzy na Skalce včetně nového trailu. I tentokrát se vyhneme všem nepříjemným asfaltovým přejezdům. Povolení projíždět lokalitou máme jen na jeden konkrétní den v roce,“ uvedl ředitel závodu Libor Mojžíš.

Jako součást doprovodného programu vystoupí několikanásobný mistr republiky v mototrialu Martin Matějíček, na celé odpoledne je také připraven program pro děti se zaměřením na ekologii včetně skákacích atrakcí. K dispozici bude i půjčovna elektrokol i nové workoutové hřiště pod rozhlednou. Od 17 hodin vystoupí kapely Revajvl banda a Rizikové pracoviště.

Více info na www.zernovskybajk.cz.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také