Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

O víkendu se bouralo pod vlivem alkoholu

20.1.2020
čtenost 1209

NÁCHODSKO - Dva alkoholem posilnění řidiči nezvládli o víkendu řízení, jeden boural do plotu, druhý do sloupu.

O víkendu se bouralo pod vlivem alkoholu

Hned dvě dopravní nehody způsobili o víkendu řidiči pod vlivem alkoholu. Jízda dvaačtyřicetiletého řidiče skončila v sobotu 18. ledna v České Skalici v dopoledních hodinách nárazem do oplocení domu. Za volantem Audi A4 seděl muž, který na silnici II. třídy ve směru jízdy od centra České Skalice na Hořičky zřejmě nezvládl řízení a při průjezdu levotočivou zatáčkou najel na pravou krajnici. Policisté provedli řidiči dechovou zkoušku, která odhalila v jeho dechu 2,64 promile alkoholu. Celková škoda činila zhruba 100 tisíc korun.

Ke druhé nehodě vyjela hlídka v neděli 19. ledna ve tři hodiny odpoledne do obce Božanov. „Padesátiletý řidič v automobilu Renault Scenic, který jel ve směru jízdy od Otovic na Božanov, zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a v pravotočivé zatáčce vjel do protisměru. Svou jízdu zakončil čelním nárazem do sloupu elektrického vedení. Přivolaní policisté provedli řidiči dechovou zkoušku, která odhalila v jeho dechu 1,76 promile alkoholu. Celková škoda činila zhruba 60 tisíc korun," sdělila policejní mluvčí Lucie Konečná.

sloup

Oba řidiči byli po vyproštění z automobilů převezeni do nemocnice a oběma bylo zadrženo řidičské oprávnění. Svým jednáním se měli dopustit přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 roky.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také