Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Policejní hlídky na hraničním přechodu posílili vojáci

17.3.2020
čtenost 841

NÁCHOD - Na hraniční přechod v Bělovsi byli povoláni příslušníci Armády ČR.

Policejní hlídky na hraničním přechodu posílili vojáci

Na základě nařízení vlády o povolání vojáků k plnění úkolů Policie ČR v souvislosti s epidemií viru SARS-CoV-2 pomáhají od včerejšího večera policistům na hraničních přechodu v Náchodě - Bělovsi příslušníci Armády ČR.

Vojáci budou provádět kombinované hlídky s policisty celkem na 29 hraničních přechodech a hraničních úsecích. „Policii posílí celkem 941 vojáků z povolání s 86 kusy techniky, především jde o osobní terénní vozidla. Vojáci se budou střídat ve dvanáctihodinových směnách. Předpokládané nasazení vojáků je prozatím plánováno do 30 dnů. Vojáci budou na hranicích vystřídáni po 14 dnech," uvedla plukovnice Magdalena Dvořáková.

Vojáci jsou na místě vybaveni ochrannými pomůckami, které jsou jejich standardním vybavením. „Konkrétně jde o masku OM-90 a ochranný oblek JP-90. Vzhledem k tomu, že budou hlídkovat buď pěšky nebo ve vozidlech, není primární potřebou, aby nosili ochranné roušky nebo respirátory. Masky jsou určené proti otravným a biologickým látkám. Z hlediska svých schopností tedy převyšují aktuálně požadovaný hygienický standard. Masku budou používat pouze v případě, že to bude situace vyžadovat," doplnila Dvořáková.

V Náchodě jsou vojáci ubytovaní v budově Základní školy Plhov.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také