Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Nemocnice otevřely izolované čekárny

10.3.2020
čtenost 961

KRAJ - Nemocnice Královéhradeckého kraje rozšířily opatření proti šíření koronaviru.

Nemocnice otevřely izolované čekárny

V souvislosti s výskytem onemocnění Covid-19 v Královéhradeckém kraji přistupují všechny krajské nemocnice k plošnému zákazu návštěv na všech lůžkových odděleních. Přítomnost otců u porodu (pokud nevykazují známky respiračního onemocnění) je vítána, na oddělení šestinedělí už ale návštěvy chodit nesmějí.

Pro občany, kteří mají dotazy týkající se koronaviru, vyčlenily nemocnice telefonní linky, v areálech fungují tzv. izolované čekárny (viz foto), které mají eliminovat kontakt nakažených osob s personálem a dalšími pacienty.

„Prosíme občany, pokud mají podezření na nákazu koronavirem, aby nechodili do zdravotnického zařízení, ale aby telefonicky kontaktovali linku 112, případně linky našich nemocnic zveřejněné na webových stránkách, Krajskou hygienickou stanici, či Kliniku infekčních nemocí Fakultní nemocnice Hradec Králové," říká mluvčí Zdravotnického holdingu Lucie Chytilová.

Kontaktní izolované prostory v nemocnicích slouží pro pacienty, kteří v rozporu s doporučeným postupem dorazí do nemocnice osobně. Nemocnice Trutnov, Náchod, Broumov a Rychnov nad Kněžnou pořídily pro tyto účely stavební buňky, které vybavily potřebným materiálem a informacemi. Nemocnice Jičín a Dvůr Králové nad Labem vyčlenily stávající vhodné prostory. Cesta k nim je vyznačena na pláncích vyvěšených u vstupů do nemocnic. Pacient se z této čekárny může telefonicky spojit s personálem nemocnice, který se obrátí na epidemiologa a bude se dále řídit jeho doporučením. Poté, co pacient místnost opustí, budou tyto prostory kompletně vyčištěny desinfekcí.

Všechny potřebné informace a doporučené postupy jsou k dispozici na webových stránkách zdravotnického holdingu (www.zhkhk.cz) a také na stránkách jednotlivých nemocnic.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také