Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Během víkendu došlo na Náchodsku k osmi nehodám. Tři řidiči ujeli

17.5.2017
čtenost 1003

NÁCHODSKO - Střety se zvěří, nepozornost a vysoká rychlost se podílely na víkendových dopravních nehodách.

Během víkendu došlo na Náchodsku k osmi nehodám. Tři řidiči ujeli

Osm dopravních nehod zaznamenali za uplynulý víkend, tedy od 12. do 14. května dopravní policisté na Náchodsku. Naštěstí ani jedna z nich neměla následky na zdraví, všechny poškodily pouze automobily. "V pátek policisté vyjížděli k pěti nehodám, v sobotu ke třem, v neděli si do statistik zapsali nulu. To však neznamená, že nebyli na silnicích. Po celý víkend dohlíželi na to, zda řidiči jezdí podle předpisů a vyjížděli k menším karambolům, které si následně řidiči zapsali na euroformuláře a řešili se svými pojišťovnami," vysvětlila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Dvě páteční nehody se týkaly střetu se zvířaty. Při jedné řidič osobního vozu mezi Martínkovicemi a Božanovem srazil psa, který pobíhal po silnici, při druhé šlo o srážku se srnou, která vběhla pod kola vozu na silnici mezi obcemi Dolany a Sebuč. Páteční výčet provinilců za volantem dorovnali tři neznámí pachatelé. Neznámí řidiči v Broumově, v Náchodě a Jaroměři se při manévrování trefili na parkovišti do cizích vozidel a odjeli bez splnění zákonné povinnosti. Způsobili přitom celkovou škodu ve výši 30 tisíc korun. Po těchto řidičích nyní dopravní policisté pátrají.

Sobotní nehody se týkaly nepozornosti a vysoké rychlosti. Na nepozornost nejprve doplatil krátce po osmé ráno v Náchodě řidič Renaultu 19, který se při jízdě nakláněl pro klíče a zabočil přitom do zaparkovaného vozidla Škoda Roomster. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 105 tisíc. Lépe nedopadl ani krátce před jedenáctou řidič Fordu Focus, který při jízdě z Horní na Dolní Radechovou jel zřejmě rychleji, než bylo zdrávo. Na mokrém povrchu dostal smyk a pravým bokem narazil do vzrostlého stromu. Při této nehodě byla hmotná škoda na vozidle a stromu vyčíslena na 51 tisíc. A poslední sobotní nehoda, při níž s největší pravděpodobností hrála hlavní roli opět nepozornost, se až nepochopitelně obešla bez zranění. Chodec, který o půl čtvrté odpoledne na Kladské ulici v Náchodě náhle bez rozhlédnutí mimo přechod vstoupil do vozovky, totiž tělem narazil do předního skla jedoucího automobilu, a přesto vyvázl nezraněn. Na autě způsobil pětitisícovou škodu. Nikdo ze známých aktérů nebyl pod vlivem vlivem alkoholu ani jiných návykových látek.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také