Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Zářijový SWING představí sbor PSO, pozve na oslavy výročí Jiráskovy chaty a Police nad Metují a nabídne rozhovor s Jaroslavem Rohulánem

7.9.2023
čtenost 1033

Zářijové vydání Náchodského SWINGU je na odběrných místech.

Zářijový SWING představí sbor PSO, pozve na oslavy výročí Jiráskovy chaty a Police nad Metují a nabídne rozhovor s Jaroslavem Rohulánem

Zářijové vydání časopisu Náchodský SWING je pro své čtenáře připraveno na odběrných místech. Najdete v něm například rozhovor s Jaroslavem Rohulánem, někdejším místostarostou Náchoda a současným předsedou náchodského Klubu českých turistů, který se stal aktuální Osobností Swingu. Pozval nás mimo jiné na oslavy stého výročí Jiráskovy chaty na Dobrošově, které připadají na 28. září.

Slavit se bude také v Polici nad Metují, která si připomene 770. výročí od jmenování městem. Jak dobře Polici nad Metují znáte, si zároveň můžete ověřit v našem kvízu. K Polici nad Metují patří také hudební těleso Police Symphony Orchestra, které nejen, že se zmíněných polických oslav zúčastní, ale také se rozšířilo o vlastní sbor, o němž si přečtete v rubrice Profil.

Do rubriky Kultovní filmy tentokrát Jiří Švanda zařadil Vymítače ďábla, v Toulkách historií se dozvíte, jak se po roce 1945 měnily názvy měst a obcí v regionu a Tip na výlet vás pozve za pohádkovými bytostmi. Nechybí oblíbený sloupek Jaroslava Špuláka, který v něm ocenil svůj rodný Broumov a jeho kandidaturu na Evropské město kultury, a samozřejmostí je přehled regionálního kulturního dění.

Příjemné čtení přeje
Hana Stoklasová
šéfredaktorka

Čtěte také