Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Andrea Šulcová představí svůj první videoklip

5.12.2020
čtenost 1654

NÁCHOD - Muzikantka Andrea Šulcová pustí svůj první videoklip do světa v neděli 6. prosince.

Andrea Šulcová představí svůj první videoklip

Všestranná náchodská muzikantka Andrea Šulcová, kterou můžete znát i z koncertů z kavárny Náchodského SWINGu Škvorecký Café, představí v neděli 6. prosince v 18 hodin svůj první videoklip k první zveřejněné autorské písni Opportunities.

„Po všech těch letech studií jazzové flétny jsem se na chviličku zastavila, vzala si kytaru a zpívala a zpívala. Znovu jsem objevila, jak moc se cítím dobře v písních se slovy, v jejich psaní, interpretaci a prezentaci. Opportunities je příběh osoby, kterou jsem potkala. Osoby, která našla důležité životní opodstatnění po zdánlivě nešťastné události v životě. Osoby, která se rozhodla podívat se na všechno z jiné stránky a díky tomu mohla být velkou inspirací pro jiné. Jsem si jistá, že každý z nás se do takové situace během života dostane. Důležité ale je, jak se na ni dívá a co si z ní vezme do budoucna," říká Andrea, která momentálně žije v Německu.

aja 1

Klip natáčela letos v květnu a přizvala si k sobě výrazná jména našeho regionu, kterých si hluboce cení jako osobností a největších profesionálů, co zná: „Když jsem píseň Opportunities psala, okamžitě jsem věděla, kdo by měl nahrát kontrabas. Profesionál s mnoha zkušenostmi z různých žánrů, někdo, kdo písni přidá něco navrch, někdo s obrovitánským charisma, někdo, kdo si píseň vezme za svou a také někdo, kdo zapadne do naší veselé bandy. Je mi ctí, že po mém boku hrál právě Robert Balzar. O zvuk k písni i videoklipu se staral Honza Středa, který je podle mě jeden z nejlepších zvukařů u nás. Mám jistotu, že to bude tip ťop - že tam nebude nikdo nikde kašlat ani vrzat, že ze všech nástrojů vytáhne všechny možné i nemožné barvy, že přede mnou bude stát minimálně trio DPA mikrofonů, že vznikne spousta nových vtipných slovních hříček a k tomu bude možná i domácí hovězí vývar," směje se Andrea.Video obstaral Pepa Malina, kterého veřejnost zná z kapely Malina Brothers. „Pepa je takový můj životní kolega a blízký přítel. Kromě toho, že je famózní muzikant, začal také fotit a nakonec i točit. Nechápu, jak může mít jeden člověk tolik talentů najednou! Asistoval mu a všechno fotil Oldřich Šváb, který má skvělý smysl pro estetiku, ví, jak by měla vypadat scéna, odkud by mělo svítit světlo a je nepostradatelnou pravou rukou kameramana."


aja 2

Videoklip vznikal v broumovském klášteře.

„Když jsme hledali prostor pro natáčení, věděli jsme, že zůstaneme v našem výběžku. Velký dík tak patří Janu Školníkovi, že nám umožnil natáčet v prostorách kláštera, ve kterém je spousta zákoutí a krásných sálů, o kterých leckdo nemá ani ponětí."


Videoklip bude mít svou premiéru v neděli 6. prosince v 18 hodin na sociálních sítích a v odpovídající kvalitě na YouTube. Najdete ho na následujícím odkazu. 

Další informace najdete na www.andreasulcova.com.

Redakce
NachodskySWING.cz
Foto: Oldřich Šváb

Čtěte také