Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

PSO slavili ve vyprodané Lucerně, zpívali s nimi i Cimrmani

14.1.2020
čtenost 2467

PRAHA - V neděli 12. ledna zažil legendární sál nevídaný příliv energie a nadšení.

PSO slavili ve vyprodané Lucerně, zpívali s nimi i Cimrmani

Mladí muzikanti z Police Symphony Orchestra si v neděli 12. ledna splnili sen. Svou desátou sezónu zahájili ve velkém stylu v legendárním Velkém sále pražské Lucerny. A měli vyprodáno! Společně s nimi oslavily jejich velký den nejen stovky fanoušků, ale doprovodili je také významní hosté. Většina z nich s nimi v minulosti už spolupracovala. Na pódiu tak kromě desítek mladých „PSOlidí" z celého Královéhradeckého kraje vystoupili pod taktovkami Joela Hány a Věry Vlčkové také členové Kühnova smíšeného sboru, Balet Národního divadla, Jan Cina, Vendula Příhodová, Jakub Tvrdík, Václav Tobrman, Shaymo Osomo, Hana Hána, mladé tanečnice ZUŠ Náchod, tanečníci Zig-Zag tap & swing, Losers Cirque Company a Brass Avenue. Miloň Čepelka si pro orchestr připravil dokonce překvapení. Ačkoliv původně měl píseň Šel nádražák na mlíčí z Cimrmanovy hry Švestka zazpívat sám, pozval svoje divadelní kolegy a před nadšené publikum i muzikanty nastoupili také Petr Brukner, Zdeněk Svěrák, Genadij Rumlena, Robert Bárta a Petr Reidinger.

PSO cimrmani

U koho z diváků se slzy dojetí neobjevily hned po zahájení velkolepé události, jistojistě jim je do očí vehnal famózní výkon Venduly Příhodové a baletek Národního divadla při interperetaci písně Je suis malade. A pak už to pokračovalo. Dojetí střídaly pocity euforie, hrdosti i pokory. Obrovské nadšení vyvolal nesmírně talentovaný Jan Cina, při jehož zpěvu se hosté mezi sedadly spontánně roztančili. Umění cirkusových Losers Cirque Company, kteří zabrali uličku mezi sedačkami Lucerny, stejně jako baletní a swingová taneční čísla, sledovali diváci se zatajeným dechem.

pso anděl

Během večera zaznělo celkem dvaadvacet skladeb, jmenujme například Orffovu Carminu Buranu, Je nebezpečné dotýkat se hvězd, Labutí jezero, při kterém se taktovky ujal dirigent Národního divadla Václav Zahradník, Alice in Wonderland Dannyho Elfmana, Baba Yetu nebo Uptown Funk společně s vynikajícím dechovým showbandem Brass Avenue. Kromě hostů zpíval samozřejmě Jan Sklenář a slovem provázela Lucie Peterková. Předposlední skladba Aquarius z muzikálu Hair přivedla na pódium všechny umělce a společně s nimi si ji už ve stoje a za mohutné podpory zazpívali i nadšení diváci. 

pso cina

O koncertu, k němuž mnozí řadí přívlastek nezapomenutelný, informovala živým vstupem do Událostí i Česká televize.



Náš region se jedinečného hudebního tělesa z Police nad Metují dočká 29. února, kdy se v náchodském Městském divadle koná další ročník jejich plesu s názvem Smíme prosit? Poslední vstupenky jsou k mání v síti Kupvstupenku.

Hana Stoklasová
NachodskySWING.cz
Foto: Tomáš Hejzlar

Čtěte také