Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Festival Ekotopfilm zavítá do kina Vesmír

19.4.2017
čtenost 585

NÁCHOD - Ve čtvrtek 20. dubna bude kino Vesmír hostit zajímavý filmový festival.

Festival Ekotopfilm zavítá do kina Vesmír

Mezinárodní festival dokumentárních filmů o udržitelnosti života na Zemi, to je Ekotopfilm. Uskuteční se už ve čtvrtek 20. dubna v náchodském kině Vesmír. Nabídne nejlepší snímky, které z konkurence 81 filmů z celého světa vybrala mezinárodní odborná porota.

Z filmové nabídky na diváky čeká například vítězný snímek Vaření z odpadu, v němž vtipný kuchař David ze zbytků, které by se vyhodily, vykouzlí hotové speciality. Dokument Yellowstone oslní svými dechberoucími záběry divokých zvířat a špičkovou filmařskou technikou. Krátký slovenský dokument Klimatická chyba nabídne praktické a kreativní řešení klimatických změn. Festivalový večer zakončí snímek Mikroporod, který získal speciální cenu Grand Prix, a který vysvětlí, proč jsme v dnešní době tolik nemocní a ukáže, co s tím může mít do činění způsob, jakým jsme přišli na svět.

"Kromě filmů na vás čeká i beseda Sea Shepherd, ve které zakladatel české pobočky této celosvětové organizace Martin Švadlenka vysvětlí, proč je ochrana moří a oceánů důležitá i pro nás v České republice, ačkoli žádné moře nemáme," lákají organizátoři.

Festival začne v 16 hodin a na programu bude mít celkem šest filmů.

PROGRAM
16.00 Yellowstone
17.05 Klimatická chyba
17.25 Štěstí bez peněz

18.00 Beseda Sea Shepherd

19.10 Vaření z odpadu
20.40 Vedlejší úlovek + Mikroporod

Více informací o festivalu najdete zde.

Vstup na všechny filmy i na přednášku je volný.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také