Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Autobus vyjel ze silnice a narazil do stromu, zraněno je pět lidí

17.1.2019
čtenost 1185

ČERNČICE - Ve čtvrtek 17. ledna ráno došlo k dopravní nehodě linkového autobusu.

Autobus vyjel ze silnice a narazil do stromu, zraněno je pět lidí

Hlášení o dopravní nehodě linkového autobusu přijalo dnes v 7:46 hodin ráno krajské operační a informační středisko hasičů. V autobuse jelo 19 cestujících a řidič. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci, narazilo do stromů podél silnice a skončilo v příkopu. Pět osob bylo při nehodě zraněno, záchranáři je transportovali do nemocnic v Hradci Králové a Náchodě.

„Na místo bylo vysláno celkem pět jednotek hasičů, včetně evakuačního autobusu z Hradce Králové. Všechny osoby se dostaly mimo havarovaný autobus, nikdo nebyl zaklíněn a hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat. Jednotky místo zásahu zajistily a zabezpečily vozidlo proti vzniku požáru. Do evakuačního autobusu nastoupilo celkem osm cestujících, kteří s ním dále pokračovali v jízdě. Zbytek cestujících si zařídil odvoz vlastními silami. Komunikace musela být na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Hasiči se po došetření nehody postarali o úklid komunikace. Vyproštění havarovaného autobusu si zajistil přímo dopravce," upřesnila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Dobruška, Jaroměř a Hradec Králové a jednotky SDH Nové Město nad Metují a Opočno.

Redakce
NachodskySWING.cz
Foto: HZS Král. kraje

Čtěte také