Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Hasiči likvidovali v pondělí na Náchodsku hned tři požáry

2.4.2019
čtenost 836

NÁCHODSKO - V pondělí 1. dubna odpoledne měli hasiči napilno.

Hasiči likvidovali v pondělí na Náchodsku hned tři požáry

Vlivem lidské neopatrnosti, ale také sucha, tepla a větrného počasí přibývá v přírodě požárů. Jen během pondělního odpoledne vyjížděly hasičské jednotky na území Královéhradeckého kraje k sedmi případům požárů travního nebo lesního porostu. Na Náchodsku hasiči likvidovali hned tři požáry. Na Plhově hořela po třinácté hodině paseka o rozloze 100 x 100 metrů. V těžko přístupném terénu ve stráni hasily hrabanku po těžbě tři jednotky hasičů. Událost se obešla beze škody.

„Ve druhém případě hasili profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda požár v části Jizbice, který byl oznámen v 15 hodin a 15 minut. I v tomto případě hořely po těžbě dřeva pařezy a hrabanka, a to na ploše asi 50 x 30 metrů. Do třetice vyjížděli k nahlášenému požáru travního porostu hasiči do katastru České Skalice, části Spyta. Čtyři jednotky zde likvidovaly požár části louky ve stráni na ploše asi 50 x 50 metrů," upřesnila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Většina pondělních požárů na území Královéhradeckého kraje vznikla za stejných okolností, a to po předchozím pálení porostu. Svou roli pak ve všem sehrál sílící vítr, který rozdmýchal vyhasínající ohniště a může tak za rozšíření požáru na velké plochy.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také