Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Stavba Malých lázní byla pozastavena, dodavatel nestíhá

13.11.2018
čtenost 722

NÁCHOD - Vedení města bude vybírat nového dodavatele na dostavbu tzv. Malých lázní.

Stavba Malých lázní byla pozastavena, dodavatel nestíhá

Loni v listopadu byla v Náchodě-Bělovsi zahájena stavba repliky Malých lázní s kolonádou a novými pítky. Stavba však byla pozastavena, protože její dodavatel, firma GREEN PROJECT, s.r.o. nestihne práci dokončit ve stanoveném termínu. Se společností jsou problémy i v dalších městech. Například v České Skalici nedokončila stavbu biotopových jezírek u Rozkoše, v Hronově odmítá zaplatit pokutu za pozdní dokončení revitalizace parku Aloise Jiráska.

„S firmou nyní jednáme o odstoupení od smlouvy se všemi náležitostmi, které s tímto aktem souvisí. Současně probíhá revize a zabezpečení stavby tak, aby nedošlo k jejímu poškození během zimních měsíců a abychom mohli vypsat nové výběrové řízení na dodavatele stavby, který bude moci co nejdříve pokračovat a dílo dokončit," upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka.

„Termín dokončení z hlediska dotačního titulu ohrožen není, protože byl na žádost jiného z partnerů projektů (Duszniky-Zdrój) už před časem prodloužen do dubna roku 2020. Naším záměrem je i přes nastalé komplikace projekt Malých lázní dokončit v 1. pololetí příštího roku, jak bylo avizováno. Vše se bude odvíjet od výběru nového dodavatele," uvedl starosta Jan Birke.

Souběžně se stavbou vily Komenský probíhá od srpna také výstavba minerálkovodu, který bude sloužit k dovedení minerální vody z vrtů Běla a Jan do veřejných pítek v Malých lázních. Firma Alprim CZ ji dokončí do prosince.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také