Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Pro trojici mladých zlodějů si přišla zásahovka

7.11.2018
čtenost 1264

NÁCHODSKO - Policie obvinila tři mladíky z 21 případů trestné činnosti.

Pro trojici mladých zlodějů si přišla zásahovka

Po několikaměsíčním rozpracování utáhli náchodští kriminalisté smyčku okolo trojice mladíků, která se pohybovala za hranou zákona. Akci s názvem REDWING zakončilo za pomoci zásahové jednotky zadržení tří mužů ve věku 19 až 20 let, které měli policisté už nějakou dobu na mušce pro podezření z páchání krádeží vloupáním na území Náchodska, Trutnovska a Rychnovska.

„Tato trojice se měla minimálně od prosince 2017 dopouštět vloupání do nejrůznějších objektů, především restauračních zařízení, heren, školních zařízení, ale i rodinných domů a dalších objektů. Předmětem jejich zájmu byly především trezory, příruční pokladny a v nich uložená hotovost, nepohrdli však ani počítači či jinou dobře zpeněžitelnou elektronikou," upřesnila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Vzhledem k tomu, že v průběhu série vloupání zmizela z jednoho domu i střelná zbraň s municí, policisté si pro povedenou trojici došli se zásahovou jednotkou. Během výslechů vyšetřovatelé mladíky obvinili z 21 případů, z toho 19 majetkových, 1 toxi a 1 případu násilné trestné činnosti. Celková škoda na odcizených a poškozených věcech dosahuje téměř jednoho milionu korun, ale není vyloučeno, že bude ještě vyšší.

Mladí muži se po zadržení doznali a s policisty spolupracují. I tak jim ale za krádeže vloupáním, porušování domovní svobody, nedovolené ozbrojování, ublížení na zdraví a distribuci drog hrozí až osmileté tresty odnětí svobody.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také