Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Po ztraceném seniorovi pátral i psovod se psem

29.11.2018
čtenost 514

POLICE NAD METUJÍ - Policisté ve středu 28. listopadu večer hledali osmdesátiletého muže, který se ztratil cestou z procházky.

Po ztraceném seniorovi pátral i psovod se psem

Zachráněný lidský život a zdraví, to jsou hodnoty, které včerejšího podvečera ve středu 28. listopadu ve velmi chladném počasí zahřály policejní hlídky i členy rodiny seniora z Police nad Metují. Našli totiž osmdesátiletého muže, který zabloudil na vycházce poblíž obce Slavný.

Rodina si vyšla okolo půl páté na podvečerní procházku k vyhlídce Pánův kříž, dědeček se však rozhodl vrátit dřív a počkat v autě. Jenže po návratu ho členové rodiny nenašli ani v autě ani na parkovišti. Vzhledem k tomu, že se jim nedařilo ho v okolní tmě nalézt, zavolali na tísňovou linku 158.

„Operátorka na místo okamžitě vyslala nejbližší tři hlídky, které stáhla z okolních útvarů v Polici nad Metují a Broumově a hlídku psovoda se psem. O půl sedmé večer jedna z hlídek našla prochladlého a dezorientovaného seniora sedícího v poli ve vzdálenosti asi 300 metrů od parkoviště. Vzhledem k věku a podchlazení policisté přivolali nalezenému seniorovi záchranku a záchranáři mu poskytli lékařskou péči," sdělila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také