Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Zloděje zajímaly především trezory, škoda je milión - VIDEO

20.4.2018
čtenost 552

NÁCHODSKO - Policisté zadrželi dva muže, kteří od loňského dubna v Královéhradeckém a Pardubickém kraji napáchali škody kolem miliónu korun.

Zloděje zajímaly především trezory, škoda je milión - VIDEO

Náchodští kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou královéhradecké policie zadrželi dvojici mužů ve věku 44 a 46 let z Hradecka a Náchodska, kterou podezírají ze série vloupání do průmyslových objektů a prodejen na území Královéhradeckého a Pardubického kraje.

Předmětem zájmu výtečníků byly od loňského dubna zejména trezory, peníze či jiné hodnotné věci. I když si počínali velmi mazaně, například k vniknutí do objektů používali různé nástroje a maskování, nebo se domlouvali pomocí vysílaček, svému odhalení a následnému zatčení stejně neunikli. Policisté v současné době evidují 19 případů se způsobenou škodou přibližně jeden milión korun.

„Vyšetřovatel muže viní hned z několika skutků, a sice ze zločinu pokračujících krádeží vloupáním, přečinu porušování domovní svobody, přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, ale prověřuje i podezření z páchání dalších deliktů v oblasti toxikomanie a jiných. Mladšího z obviněných policie dále vyšetřuje na svobodě. Starší, vzhledem k předchozí trestní minulosti, byl 13x soudně trestaný za nejrůznější, převážně majetkovou trestnou činnost, a větší závažnosti protiprávního jednání, si na výsledky vyšetřování počká ve vazbě, do níž ho poslal Okresní soud v Náchodě. Oběma mužům hrozí víceleté vězení," upřesnila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také