Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Žadatel o dávky vyhrožoval úředníkům s nožem v ruce

22.2.2017
čtenost 906

HRADEC KRÁLOVÉ/HRONOV - Muž z Hronova skončil na policii. Pro dávky si přišel s nožem.

Žadatel o dávky vyhrožoval úředníkům s nožem v ruce

Sdělení podezření z nebezpečného vyhrožování a z výtržnictví si ve zkráceném přípravném řízení minulý týden od policistů v Hradci Králové vyslechl devětapadesátiletý muže z Hronova. Protiprávního jednání se měl dopustit 14. února krátce po poledni v budově Úřadu práce v Hradci Králové.

"Muž bez vyzvání a mimo úřední hodiny určené veřejnosti vstoupil do kanceláře pracovníků, zabývajících se agendou hmotné nouze, kterým začal s nožem v ruce opakovaně vyhrožovat. Současně požadoval okamžité vyplacení finanční hotovosti. Na místo incidentu byla proto přivolána ostraha, která muže z místa vyvedla. Podezřelý se však do budovy vrátil znovu následující den. Opakovaně se domáhal vyplacení dávek hmotné nouze, a to hned po vstupu do vestibulu úřadu, kde si dokonce lehl na zem a pokračoval ve výhrůžkách. Na místo byla proto přivolána policie a také městští strážníci, kteří případ začali okamžitě řešit," upřesnila policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Muž tak skončil na policii, kde si vyslechl sdělení podezření a k incidentu se odmítl vyjádřit. Za uvedené jednání mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také