Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Opilá řidička nechala auto přímo na kruhovém objezdu

16.10.2017
čtenost 1145

JAROMĚŘ - Nelogické chování osmatřicetileté řidičky vysvětlila dechová zkouška.

Opilá řidička nechala auto přímo na kruhovém objezdu

Překvapivě se v Jaroměři zachovala v úterý 10. října osmatřicetiletá řidička osobního automobilu, která po jednácté hodině večerní seděla za volantem vozu VW Passat a jela po hlavní silnici I/33.

„Když řidička dojela na kruhový objezd u Lidlu, zastavila vozidlo přímo v kruhovém objezdu a vůz opustila. Přivolaná policejní hlídka nejprve narazila na prázdné auto, nedaleko našla i jeho řidičku. Žena však reagovala zmateně a nedokázala ani pořádně odpovědět na položené otázky. K řízení vozu se ale policistům doznala a také přiznala, že předtím požila alkohol. Dechová zkouška ukázala 2,42 promile alkoholu v jejím dechu," upřesnila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Vůz zaparkovaný uprostřed křižovatky odstavili policisté stranou, aby neblokoval provoz. Pak ženě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Jak se následně ukázalo, v tak neobvyklém místě žena odstavila auto kvůli drobné poruše. Když jí zhasl motor a nepodařilo se jí znovu nastartovat, zazmatkovala a vůz opustila. Přitom jí bylo jedno, kde se zrovna nachází. A i když nezpůsobila žádnou nehodu, trestnímu řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky se nevyhne. Hrozí jí až roční trest odnětí svobody, trest peněžitý a trest zákazu činnosti.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také