Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Kraj sjednotí 21 středních škol a učilišť

5.12.2017
čtenost 1016

HRADEC KRÁLOVÉ - Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje schválilo optimalizaci sítě středních škol a učilišť.

Kraj sjednotí 21 středních škol a učilišť

Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje odsouhlasilo návrh na sjednocení jednadvaceti krajských středních škol a učilišť. Kroky restrukturalizace středního školství doporučila zastupitelům ke schválení v minulém týdnu krajská rada. Změny povedou ke zmenšení počtu nabízených míst v prvních ročnících středních škol a učilišť o téměř dva tisíce. Cílem je především zlepšit kvalitu vzdělávání v regionu.

V našem regionu by od 1. července 2018 mělo dojít ke sloučení Střední školy oděvní, služeb a ekonomiky Červený Kostelec, Střední průmyslové školy Hronov a Střední školy propagační tvroby a polygrafie Velké Poříčí, která by pak měla název Střední škola průmyslová, textilní a polygrafická.

Sloučeny mají být také Obchodní akademie Náchod s Vyšší odbornou školou stavební a Střední průmyslovou školou stavební arch. Jana Letzela Náchod pod nový název Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie Náchod.

Další sloučení se týká Střední průmyslové školy, střední odborné školy a středního odborného učiliště Nové Město nad Metují a Střední školy a Základní školy Nové Město nad Metují. Nový název má znít Střední průmslová škola, Odborná škola a Základní škola Nové Město nad Metují.

A poslední z našeho regionu je Střední škola gastronomie a služeb, která má vzniknout sloučením Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Trutnov se Střední školou hotelnictví a společného stravování Teplice nad Metují.

Redakce
NachodskySWING.cz
Foto facebook SPŠ Hronov

Čtěte také