Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Brabák láká na večerní lyžování, k dispozici je i bílá stopa

18.1.2017
čtenost 1416

NÁCHOD - Milovníci lyžování se po letech opět dočkali. Zprovozněny jsou vleky a připraveny i trasy pro běžkaře.

Brabák láká na večerní lyžování, k dispozici je i bílá stopa

Letošní na sníh vydatná zima dovolila opět zprovoznit i lyžařské vleky v Náchodě. Na svazích Brabáku a Maliňáku si přírodní sníh užijí začátečníci i pokročilí lyžaři. Dolní vlek Brabák je lehce přístupný z parkoviště od hotelu Bonato. Je dlouhý 260 metrů a kapacitu má 452 osob za hodinu. Horní vlek Maliňák je dlouhý 380 metrů, jeho kapacita je 350 osob za hodinu a převýšení 92 metrů. Dostanete se k němu asi po pěti minutách chůze od horní stanice vleku Brabák, případně od Jiráskovy chaty z Dobrošova.

Ve středu, čtvrtek a pátek se bude lyžovat od 17 do 19 hodin, po oba víkendové dny od 10 do 16 hodin. Deset jízd stojí dospělého 40, dítě do 140 cm a seniora nad 65 let 30 korun. Hodina vyjde na 50, dvě hodiny na 80 a tři hodiny na 120 korun, děti a senioři zaplatí 30, 50 nebo 70 korun. Jednu bezplatnou jízdu mohou využít i běžkaři, aby se dostali k trasám vedoucím na Dobrošov.

Spolek lyžařů z Bělovse také udžuje běžecké stopy v místě nákupní zóny za Kauflandem, Albertem a na cyklostezce směrem od hranic na Velké Poříčí k Atasu.

Hana Stoklasová
NachodskySWING.cz

Čtěte také