Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Oblíbené cyklobusy startují své motory

11.5.2017
čtenost 776

KLADSKÉ POMEZÍ - V sobotu 3. června začnou jezdit dvě linky oblíbených cyklobusů.

Oblíbené cyklobusy startují své motory

V sobotu 3. června opět nastartují své motory obě linky cyklobusů, které budou milovníky cyklistiky i turisty vozit celé léto po Kladském pomezí a až za hranice s Polskem. Fungovat budou až do 30. září v sobotu, neděli a ve svátky a v době letních prázdnin každý den.

Tradičně vyjedou dvě linky – červená a modrá. Delší červená pojede z Hradce Králové až do Horní Malé Úpy na Pomezní boudy. "Zastaví například v Jaroměři, a tak můžete i se svým kolem zavítat do pevnostního města Josefov. Dále má zastávku v České Skalici, která je perfektním výchozím místem pro návštěvu Babiččina údolí, nebo se odtud můžete projet po nové cyklostezce kolem vodní nádrže Rozkoš. Vystoupit můžete také v Adršpachu a objet si tak skalní města a díky zastávce v Jívce či Radvanicích se snadno dostanete rovněž do Jestřebích hor a oblíbeného výletního cíle měděného dolu Bohumír," láká na výlet Markéta Venclová, ředitelka společnosti Branka, která provoz cyklobusů každoročně organizuje.

Jednou z důležitých zastávek je také město Náchod, odkud se nabízí další možnosti cyklovýletů. Cyklobus červené linky přijede do Náchoda tak, aby zájemci mohli přestoupit na modrou linku, která bude návštěvníky vozit přes polskou Kudowu Zdrój a Karłów do Broumova. Tam se nabízí výlet k poutní bazilice do Wambierzyc, kde cyklobus také staví, nebo ze zastávky v Karłówe či Radkówe na cyklovýlet přes Božanov a Martínkovice za exotickými zvířátky na broumovskou farmu Wenet. Modrá linka bude v době letních prázdnin jezdit v pracovních dnech pouze na Karłów, v sobotu, neděli a o svátcích až do Broumova.

K výletům jsou v informačních centrech připravené letáky s jízdními řády a také praktické mapy s cyklotrasami v Kladském pomezí. Jízdní řády cyklobusů a tipy na výlety naleznete také zde. Regionem navíc projíždějí i další linky cyklobusů do Orlických hor. O nich se více dozvíte tady

Redakce
NachodskySWING.cz
Foto: Jan Záliš

Čtěte také