Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Kšeftaři s cigaretami ošidili státní kasu téměř o půl milionu

23.5.2017
čtenost 1910

NÁCHODSKO - Policie obvinila dva muže, které celníci zadrželi při obchodování s neznačeným tabákem.

Kšeftaři s cigaretami ošidili státní kasu téměř o půl milionu

V minulých dnech se při akci UCHO podařilo celníkům dopadnout přímo při činu dva muže, jež na Náchodsku nezákonně distribuovali neznačené a nezdaněné cigarety a tabák.

"Několik měsíců celníci sledovali činnost aktivní dvojice, čtyřicetiletého Čecha a dvaašedesátiletého Poláka. V okamžiku, kdy si vzájemně předávali výměnou za cigarety a tabák finanční hotovost, zasáhli. Na místě provedli důkladnou prohlídku osobního automobilu a následovala domovní prohlídka a prohlídky jiných prostor. Při nich celníci zajistili 17 tisíc kusů neznačených cigaret, 14,5 kilogramu neznačeného tabáku, dále finanční hotovost v české a polské měně a listinné i jiné důkazní prostředky důležité pro trestní řízení. Únik na spotřební dani, o nějž podloudní obchodníci připravovali svojí nelegální činností státní kasu, dosáhl výše 462 295 korun," sdělila tisková mluvčí celního úřadu Jitka Fajstavrová.

Policisté následně s oběma muži zahájili úkony trestního řízení. Nyní dvojici mužů viní z toho, že při obchodování s neznačeným tabákem a cigaretami po dobu tří let krátili spotřební daň, přičemž ošidili státní pokladnu o částku přesahující 462 tisíc korun. Jen při samotném zadržení, při kterém celníci našli a zabavili 17 tisíc nekolkovaných cigaret a 14,5 kg tabáku, činila neodvedená spotřební daň 70.500 korun.

Proti oběma mužům Policie ČR zahájila trestní stíhání pro trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Vzhledem k výši vyčíslené škody oběma hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let. Vyšetřování proti dvojici probíhá na svobodě.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také