Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Informační centrum otevřelo pobočku na zámku

23.5.2017
čtenost 870

NÁCHOD - V pondělí 22. května bylo veřejnosti a turistům otevřeno sezónní informační centrum v areálu zámku.

Informační centrum otevřelo pobočku na zámku

Jasná vize zlepšení nabídky pro turisty a návštěvníky náchodského zámku stála za společnou myšlenkou města Náchoda, Národního památkového ústavu a Státního zámku v Náchodě, zřídit v jeho prostorách sezónní pracoviště městského informačního centra. V pondělí 22. května tak poprvé otevřelo svou pobočku na druhém nádvoří.

Slavnostního otevření se zúčastnili zástupci vedení města Náchoda - starosta Jan Birke, místostarostové Pavla Maršíková, Miroslav Brát a Jan Čtvrtečka a tajemnice MěÚ Náchod Hana Mílová, za Královéhradecký kraj radní pro regionální rozvoj a cestovní ruch pan Pavel Hečko, za Národní památkový ústav, územní správu Sychrov pan ředitel Miloš Kadlec, kastelán náchodského zámku pan Jiří Růžička a další hosté.

Důvodem zřízení IC je především rozšíření služeb pro návštěvníky města, pro něž je nejzajímavější atraktivitou právě Státní zámek Náchod. Návštěvnost zámku se dlouhodobě zvyšuje a loni dosáhla téměř 45 tisíc osob. Nové "Íčko" bude poskytovat především informace o zámku a dalších atraktivitách města i okolí společně s propagačními materiály a upomínkovými předměty. Otevřeno bude denně od května do září.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také