Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Za unikátním cestovatelsko-parkourovým projektem stojí dva kluci z regionu

25.4.2016
čtenost 1582

NÁCHODSKO - Parkouristi Lukáš a Honza točí originální freeruningová videa z celého světa. Dnes nás vezmou do Bangkoku.

Za unikátním cestovatelsko-parkourovým projektem stojí dva kluci z regionu

Jan Jenka z Police nad Metují a Lukáš Kulda z Červeného Kostelce se osmým rokem věnují parkouru a freerunningu. Kromě mnoha vystoupení a různých exhibic nyní vytvořili také první parkourový projekt svého druhu u nás. Jmenuje se JUMP´N TRAVEL.

"Jde o sérii epizod natáčených v různých evropských či světových městech, které spojuje freerunningový lifestyle spolu s “levnocestováním”. Na jednotlivá města se podíváme očima freerunnera a prozkoumáme zajímavá místa, například střechy budov a mrakodrapů. Současně divákům poradíme jak, kde a za kolik můžou ve městě přespat, najíst se a prozradíme i několik místních tips&tricks," říká Honza Jenka.

Mezi plánovanými destinacemi pro rok 2016 se objeví většinou evropská města, ale na rozjezd vás kluci pozvou do jihovýchodní Asie.

"Cílem našeho počinu je především rozcestovat československou komunitu a ukázat tak světu, že i u nás máme super talenty. Zároveň jednotlivá videa můžou ukázat cestovatelům, kterým se nechtějí čekat dlouhé fronty na ty nejznámější památky, že existuje mnoho dalších variant, jak v zahraničí trávit čas," dodává Lukáš Kulda.

Příště se s projektem JUMP´N TRAVEL podíváme do anglického Brightonu. 


Hana Stoklasová
NachodskySWING.cz

Čtěte také