Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Hasiči dostali nové výjezdní vozidlo

26.7.2016
čtenost 2112

NÁCHOD - Obměna vozového parku náchodských hasičů pokračuje. Tentokrát vozidlo Ford Transit putovalo dobrovolným hasičům na Babí.

Hasiči dostali nové výjezdní vozidlo

Náchodským hasičům bylo předáno nové výjezdové vozidlo, které putovalo do hasičského družstva Náchod-Babí. “O hasiče pečujeme dlouhodobě, v první řadě bylo třeba se zaměřit na obnovu jejich techniky, která se nám postupně daří. Z rozpočtu města každoročně uvolňujeme nemalý objem finančních prostředků, nové vozidlo pro hasiče na Babí přišlo na 300 tisíc korun,” uvedl starosta Jan Birke, který si jízdu v novém vozidle při předání osobně vyzkoušel.

Jedná se vozidlo Ford TRANSIT s devíti místy k sezení (rok výroby 2007). Vozidlo je v jednotce sboru dobrovolných hasičů zařazeno jako velitelský vůz. Slouží prioritně pro potřeby velitele družstva a dále pro přepravu zasahujících hasičů k zásahu. Díky počtu míst k sezení je možné vozidlo využít k evakuaci ohrožených obyvatel a k dopravě humanitární pomoci na místo určení. Využití najde také při přepravě mladých hasičů na jejich soutěže a akce s mládeží. Současně se zakoupením nového vozidla byl repasován stávající přívěs PPS 12, který slouží pro přepravu požární stříkačky a potřebného vybavení pro zásah. Přípravné práce pro změnu barvy vozidla a montáž potřebného zařízení provedli sami dobrovolní hasiči.

hasiči auto

"Nové vozidlo nahradilo dopravní automobil Avia 21 Furgon s rokem výroby 1984. Jeho provoz byl značně neekonomický z důvodu častých poruch. Samozřejmě jízda s novým vozidlem je mnohem bezpečnější díky řadě bezpečnostních prvků, které starý dopravní automobil postrádal,” upřesnil velitel družstva Petr Hornych a dodal: "Nové vozidlo je navíc možné řídit s řidičským oprávněním skupiny „B“, což je veká výhoda oproti staršímu vozidlu, na který byl nutný řidičský průkaz na nákladní automobily."

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také