Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Dva motorkáři skončili v nemocnici. Jeden prudce brzdil, druhý jel s vysunutým stojánkem

27.7.2016
čtenost 1811

NÁCHODSKO – Dvě nehody motocyklistů řešili v úterý 26. července náchodští dopravní policisté.

Dva motorkáři skončili v nemocnici. Jeden prudce brzdil, druhý jel s vysunutým stojánkem

Podvečer v úterý 26. července byl na Náchodsku smolným časem pro motorkáře. Policisté z Dopravního inspektorátu vyjížděli během jedné hodiny hned ke dvěma nehodám s účastí motocyklisty. Při jedné z nich se motorkář zranil lehce, druhý utrpěl těžké zranění.

Deset minut před půl šestou havaroval v obci Zlič dvaašedesátiletý motocyklista na Kawasaki Versys, který zřejmě nepřiměřeně zareagoval na brzdící vozidlo jedoucí před ním. "Motocyklista prudce zabrdil přední brzdou, až se mu vymrštilo zadní kolo a přepadl přes řidítka na vozovku. Při pádu utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen na vyšetření do nemocnice v Náchodě. Hmotná škoda na motocyklu je asi 150 tisíc korun. Provedená dechová zkouška byla u řidiče negativní. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna," sdělila policejní mluvčí Eva Prachařová.

nehoda motorka zlič
Z nehody u Zliče vyvázl motorkář s lehkým zraněním

Druhá nehoda měla podstatně horší následky. Dvaadvacetiletý motorkář, jedoucí před sedmou hodinou směrem od Velkých Petrovic na Maršov na Yamaze FZR 600, skončil v královéhradecké nemocnici s těžkým zraněním. "Podle svědků měl motocyklista vysunutý boční stojánek, kterým drhnul o živičný povrch komunikace. Následně najel na pravou nezpevněnou krajnici, odtud do pole s kukuřicí, kde motocykl spadl a pak byl vymrštěn zpět na silnici," uvedla Prachařová.

Hmotná škoda na motocyklu byla v tomto případě odhadnuta na 30 tisíc korun. Ohledáním motocyklu policisté zjistili nedostatky na zabezpečení bočního stojanu. Další okolnosti nehody vyšetřují.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také