Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Polické divadelní hry ozdobí i Linda Rybová

10.10.2019
čtenost 1222

POLICE NAD METUJÍ - V pátek 11. října vypukne v Kolárově divadle 72. ročník Polických divadelních her.

Polické divadelní hry ozdobí i Linda Rybová

Inscenace Půjčka za oplátku v podání NOvoměstské DIVadelní SEbranky odstartuje v pátek 11. října v Kolárově divadle 72. ročník Polických divadelních her. Letos festival nabídne celkem šest představení. Zřejmě nejočekávanějším bude v sobotu 9. listopadu komedie Úča musí pryč, ve které se diváci mohou těšit například na Lindu Rybovou, Kristýnu Frejovou, Davida Prachaře nebo Igora Chmelu. Divadelní hry zakončí v pátek 15. listopadu domácí ochotnický soubor Kolár, který představí premiéru kultovní komedie Světáci v režii Jaroslava Součka.


PROGRAM:

Pátek 11. 10. v 19 hod.
PŮJČKA ZA OPLÁTKU
NODIVSE - NOvoměstská DIVadelní SEbranka
Půjčka za oplátku je méně známou hrou z pera Williama Shakespeara. Tématy hry jsou moc, spravedlnost a chtíč. Příběh o vládci, který těžce hledal cestu ke správnému rozhodování. Jak vladař zvolí při prosazování zákona, řádu, mravu a mravnosti? Může se v mocenském mechanismu uplatnit lidská lítost, odpuštění, milosrdenství, citlivost a pokora? Zde je zkouška veškeré naší míry a víry.

Pátek 18. 10. 2019 od 19 hod.
VARIACE NA TYGRA
DS Kolár Junior aneb „mladá krev nastupuje“
Parta mladých studentů objeví knížku o imaginárním tygrovi, která je natolik nadchne a zaujme, že se spontánně rozhodnou zahrát si ji na divadle, protože je o lásce, touze a odvaze jít si za svým snem! Nadchnou pro ni i vás?

Pátek 25. 10. 2019 od 19 hod.
LAKOMEC A DALŠÍ SVĚTCI
DS Vrchlický Jaroměř
Jak slastné je koupat se v penězích a jak nezbytné je tyto statky střežit? Nepřetržitě podezírat, stále bdít a neusnout? A jak nevýhodné je, když tomuto vyznání zkříží cestu … třeba … láska? Inscenace pod režijní taktovkou Jana Sklenáře zvítězila na divadelní přehlídce v Červeném Kostelci a postoupila na celostátní přehlídku Divadelní piknik Volyně.

Pátek 1. 11. 2019 od 19 hod.
DO ZDI
Divadlo EXIL Pardubice
„Je to dar z nebes - ztratit paměť.“
Viktor ztratil po autonehodě paměť. Každý den k němu domů dochází žena, která se v něm všemi prostředky snaží probudit minulost. Viktor se brání. Ona chce pravdu za každou cenu. Jak to všechno bylo a je? Kdo je Viktor, kdo je Marion a kdo je ta, která ho tak vytrvale vrací do reality a budí k životu?

Sobota 9. 11. 2019 od 19 hod.
ÚČA MUSÍ PRYČ
Divadlo Verze
Emoce vřou, v prvním pololetí se známky dětí rapidně zhoršily, atmosféra ve třídě je špatná, navíc čekají děti po pololetí přestupové zkoušky na osmiletá gymnázia. Kdo za známky nese zodpovědnost? Samozřejmě učitelka! A proto je nutné ji ihned odvolat. Pět rodičů je pět rozdílných charakterů – zatrpklý nezaměstnaný, který je neustále za zadkem své dceři, ambiciózní ranařka, nerozhodná intelektuálka a manželský pár v krizi, navíc vykořeněný přestěhováním do místa školy kvůli práci. Učitelka však nedává svoji kůži zadarmo – nastaví rodičům zrcadlo a ukazuje se, že jejich děti jsou různým způsobem problémové a jsou zdrojem nepokojů ve třídě.

Pátek 15. 11. 2019 od 19 hod.
SVĚTÁCI
DS Kolár Junior
Tři socialističtí fasádníci se v Praze šedesátých let snaží o to, aby se z nich stali
intelektuálové a oslnili dámy z nóbl společnosti. Dramatizace známé filmové komedie Z. Podskalského a V. Blažka v podání domácího ochotnického souboru.


Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také