Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

V Náchodě je listopad vždy poetický

1.11.2018
čtenost 1055

NÁCHOD - Od 5. do 30. listopadu se koná už 9. ročník festivalu Náchodské Dny poezie.

V Náchodě je listopad vždy poetický

V Náchodě se od 5. do 30. listopadu uskuteční 9. ročník festivalu Náchodské Dny poezie. Na Jiráskově gymnáziu, ve Škvorecký Café, v Městské knihovně či Bistru Pecka se návštěvníci setkají s performancemi, koncerty či divadlem poezie, tedy s nejrůznějšími podobami, jež na sebe Poezie v našich časech bere. Už tradicí je večer fyzického básnictví performera Petra Váši, vždy překvapivé setkání podivuhodníka Petra Nikla a šamana, broumovského čajovníka Vladimíra Václavka, svou performanci ReCyklace – poezii odpadu nabídne náchodsko-pražsko-kladský DRED a těšit se můžete i na písničkáře a cestovatele Jana Buriana.

 

PROGRAM:  

5. listopad 2018
Petr Nikl a Vladimír Václavek
Městská knihovna Náchod 19.00
Opakování neopakovatelného. Jedinečné spojení dvou naprosto originálních umělců v ojedinělý plynoucí tvar. Výtvarník s muzikantem, performer – s rockerem, hravec se šamanem. Poezie z nejryzejších.
Vstupné: 70,-

9. listopad 2018
Petr Váša: Večer fyzického básnictví
Městská knihovna Náchod 19.00
Stálice festivalu podeváté. Veliký Syčák opět zasyčí, tentokrát v bibliotéce. Jediný svého druhu v dalším ojedinělém večeru.
Vstupné: 70,-

13. listopad 2018
ReCyklace (D.R.E.D. & trash poetry)/ Aby odpad dobře dopad (součást Týdne vzdělávání dospělých)
Bistro Pecka 16.00
ReCyklace: Člověk bio. Člověk odpad. Poezie odpadlá z člověka. Biopoezie. Jeden na jednoho. Jeden je snjeden. Cyklicky opakovaná recitace reCyklace.
Dále na pořadu tyto přednášky mající svou poezii: 1. Sesype se všechen vytříděný odpad na jednu hromadu? 2. Bezobalová domácnost aneb Jak předcházet tvorbě odpadu v domácnosti, zejména v kuchyni a koupelně. 3. Děti a odpad čili Pohled dětí na odpad kolem nás. 4. Bezplenková metoda a jak na ní.
Vstupné: dobrovolné

22. listopad 2018
Slam Poetry Show
Škvorecký Café 20.00
Slammer+mikrofon+diváci. Akční setkání s poezií. Poezie naživo, poezie okamžiku. Vystoupení trojice špičkových slamerů. Chvíle, kdy výraz (jak to říkáte) si je roven s tím, co říkáte. Slam poetry jako performativní žánr má jen málo pravidel (vlastní text, žádné rekvizity, …), ale všechna jsou svazující a osvobozující zároveň. Slameři berou do hry kromě textu slovní i divadelní improvizaci, mimiku, pohyb, konfrontují a zapojují publikum, které je jim jediným porotcem, často se pohybují na pomezí rapu, ale rap to není… V Náchodě pro velký úspěch podruhé!
Vstupné: 60,-

23. listopad 2018
Slovobraz (DAMU Praha)
Jiráskovo gymnázium Náchod 17.00
Anna je palindrom a potřebovala otevřít slabikář, aby objevila svůj svět. Sylab Poetry s tiskařskou dílnou pro děti, rodiče i pra/praprarodiče.
Vstupné: 40,-

28. listopad 2018
Osamělý písničkář Jan Burian
AULA Jiráskova gymnázia Náchod 19.00
Autorský večer žijící písničkářské legendy, nešikovného pianisty, neškoleného pěvce, protřelého cestovatele, duševního ozdravovatele a zakladatele sdružení Osamělých písničkářů.
Vstupné: 60,-

30. listopad 2018
EuropeanaidepikiWikipedianaeporuE (work in progress) (DREJG Náchod)
Aula Jiráskova gymnázia Náchod 19.00
Pokus o zjevištnění Stručných dějin 20.věku Patrika Ouředníka za pomoci největší internetové tety.
Vstupné: 40,-

Předprodej vstupenek začne v sobotu 3. listopadu v síti Kupvstupenku.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také