Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Vánoce klepou na dveře, začínají oblíbené trhy i první setkání s Mikulášem

22.11.2018
čtenost 752

NÁCHODSKO - Nasávat svařák, atmosféru a pořídit sváteční dekorace nebo dárky můžete už o nastávajícím víkendu.

Vánoce klepou na dveře, začínají oblíbené trhy i první setkání s Mikulášem

Ani se nenadějeme a bude tu advent. První předvánoční jarmarky začínají už o tomto víkendu. Například po oba dny můžete navštívit tradiční vánoční trhy v jídelně náchodské Rubeny v ulici Českých bratří. Od 9 do 17 hodin budou připraveny stánky s různými řemeslnými výrobky a vánočními dekoracemi. Konat se budou také dílničky zdobení perníku, výroby svíček z včelího vosku nebo malování na trička, vyrábět se budou také adventní věnce a svícny.

Další jarmark můžete navštívit v neděli 25. listopadu v Hronově. Náměstí i Sál Josefa Čapka budou plné stánků s různorodým zbožím. Účast přislíbili například prodejci valašských frgálů, výrobků z ovčí vlny, vánočních vykrajovátek a ozdob, šperků, langošů, trdelníků, vánočních perníků či medovníků. Na své si přijdou i milovníci špaldového mlsání, příborských oříšků a holandských sýrů. 

Od 9 hodin se v Sále Josefa Čapka rozjede i doprovodný program, například v podání žáků ZŠ Velký Dřevíč, hronovské školky, DDM Domina či ZUŠ Hronov. Od půl třetí zahraje dámská hudební skupina Damtrio. Také v Hronově se bude konat tvořivá dílnička pro děti. Na balkoně Sálu J. Čapka si vyrobí čerty, Mikuláše či andílky z papírových ruliček.

„Protože se blíží čas čertů a Mikulášů, je připraven od 16 hodin v Jiráskově divadle Velký Mikulášský program. Loutkové divadlo Kozlík zahraje pohádku O Luciáškovi, nezbedném čertíkovi. A pokud malí diváci vydrží až do konce, setkají se na podiu s opravdovým Mikulášem a čertem, kteří jim podle zásluh rozdají mikulášskou nadílku," zve za organizátory Markéta Machová.

Díky spolupráci Kulturního střediska s Muzeem Náchodska se také podařilo načasovat zahájení vánoční výstavy v Rodném domku Aloise Jiráska právě na den vánočních trhů. Letos to bude výstava vánočních ozdob s názvem Třpyt Vánoc.

Redakce
NachodskySWING.cz
Foto: Zdeněk Šulc

Čtěte také