Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Adventní benefiční koncert na zámku vynesl 14 tisíc korun

6.12.2017
čtenost 434

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ - První prosincový den se na zámku uskutečnil tradiční benefiční koncert. Výtěžek podpořil novoměstskou NONU.

Adventní benefiční koncert na zámku vynesl 14 tisíc korun

V pátek 1. prosince se na zámku rodiny Bartoň-Dobenín v Novém Městě nad Metují uskutečnil tradiční Adventní benefiční koncert. Velký sál zaplnilo více než dvě stě návštěvníků, kteří si kromě hudebního vystoupení poslechli i zajímavé povídání o sněhových vločkách. Toto téma se prolínalo celým večerem.

„Koncert zahájil svým vystoupením smyčcový orchestr ze ZUŠ Bedřicha Smetany Archi con Brio pod taktovkou dirigenta Jaroslava Rybáčka. V předvánoční náladě pokračoval po přestávce i pěvecký sbor Terénní berušky ze ZŠ Krčín. I letos se mohli návštěvníci zahřát lahodným nealkoholickým punčem, jehož prodejem byl podpořen celkový výtěžek koncertu. Pro novoměstskou obecně prospěšnou společnost NONA 92 se celkem vybralo více než 14 tisíc korun," uvedla za Správu zámku Markéta Tomanová.

V rámci koncertu proběhlo i slavnostní vyhlášení vítězů čtvrtého ročníků zámecké fotosoutěže „Zámek okem fotografa“. Výherci jednotlivých kategorií si převzali zajímavé ceny, například poukaz na prohlídku zámku, piknik v zámecké zahradě nebo konzumaci v zámeckém baru. Hlavní cenu – víkendový pobyt pro dvě osoby v zámeckém apartmá získal pan Tomáš Řezanina. Všechny vítězné fotografie letošního ročníku budou k vidění na zámeckém Facebooku, webových stránkách a na informační plakátovací ploše na Husově náměstí. Pátý ročník fotografické soutěže bude probíhat od května do září roku 2018.

Už tento týden od čtvrtka do neděle se v prostorách zámku koná tradiční prodejní výstava Vánoce s květinou, na nádvoří je možné zakoupit vánoční stromek, nebo se zúčastnit speciálních adventních prohlídek a spatřit svátečně vyzdobené interiéry zámku.

Redakce
NachodskySWING.cz
Ilustrační foto

Čtěte také