Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Loutkářský festival nabídne čtyři pohádky

10.11.2017
čtenost 877

ČERVENÝ KOSTELEC - Loutkářský festival začíná zítra, na začátku prosince ho zakončí návštěva svatého Mikuláše.

Loutkářský festival nabídne čtyři pohádky

Podzimní soboty si v červenokosteleckém kině Luník mohou děti i jejich rodiče zpříjemnit tradičním loutkářským festivalem. Připravena jsou celkem čtyři představení. Na poslední v sobotu 2. prosince přijde i Mikuláš se svou družinou, který odmění hodné děti drobným dárkem.


11. listopadu v 15 hodin
Kašpárek v hlubokém lese
V pohádce lidového loutkáře Jirky Polehni z Jaroměře hraje Kašpárek, hodný dřevorubec, zlý trpaslík, drak, čert, princezna a malý ptáček. Kašpárek s dřevařem překonají všechny nástrahy a zachrání princeznu z moci zlého trpaslíka. A jako každá pohádka i tato končí svatbou.

18. listopadu v 15 hodin
O neposlušných kůzlátkách
Loutkové divadlo Kozlík z Hradce Králové přiveze klasičkou českou pohádku o třech kůzlátkách, na které si brousí zuby místní vychytralý vlk.

25. listopadu v 15 hodin
Pohádky s Kašpárkem
Loutkářský soubor Ahoj Chrudim přijede s loutkovým divadlem ve stylu dvacátých let minulého století. Přemůže Kašpárek draka, čerta a další pohádkové bytosti?

2. prosince v 15 hodin
Kašpárek se nedá - leda...
Domácí loutkářský soubor Radost sehraje pohádku plnou různých pohádkových bytostí.


Dětské vstupné na jednotlivá představení je za 30 Kč, dospělí zaplatí za vstupenku 60 Kč. Zvýhodněné permanentky na celý festival pořídíte v předprodeji v IC Červený Kostelec za 80 Kč, respektive 160 Kč.

Hana Stoklasová
NachodskySWING.cz

 

Čtěte také