Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

U České Skalice se bude opět bojovat

27.6.2016
čtenost 1326

ČESKÁ SKALICE - Celodenní program u příležitosti 150. výročí válečných událostí roku 1866 se uskuteční v úterý 28. června.

U České Skalice se bude opět bojovat

V úterý 28. června bude přesně po 150 letech připraven celodenní vzpomínkový program k výročí bitvy u České Skalice. Jednotlivé akce budou v České Skalici situovány do několika míst. Od 9 do 14 hodin se v přírodní rezervaci Dubno uskuteční prohlídky bojiště s průvodcem. Pro návštěvníky bude připravena kyvadlová doprava z vlakového nádraží, která přes Autocamping Rozkoš zaveze zájemce o prohlídku bojiště přímo na místo. Na cestě zpátky bude možné vystoupit už u vojenského hřbitova a toto pietní místo si prohlédnout.

Od 12 do 17 hodin pak bude v Barunčině škole k vidění živý obraz Lazaret a v půl šesté tam Folklorní soubor Barunka spolu se souborem :II:RITORNELLO:II: sehraje komponovaný program Byla vojna.

V 19 hodin vypukne hlavní program v prostoru Husova náměstí. Čeká vás stylová hudba, tematická vystoupení vojáků a na závěr očekávaná bitevní ukázka. 

Kromě toho můžete po celý den navštívit Muzeum Boženy Němcové či Regionální informační centrum, kde jsou připraveny výstavy. V Muzeu Boženy Němcové, které bude mimořádně otevřeno do 18.30, je to výstava s všeříkajícím názvem Skalické bojiště 1866 – svědectví nálezů a fotografií. Informační centrum bude otevřeno do 19 hodin a nabídne výstavu mapujícího historii 5. praporu polních myslivců, místního vojenského spolku.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také