Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Deset Deka Festival nabídne ještě Hilského nebo Geisslery

21.6.2016
čtenost 807

NÁCHOD - Sedmý ročník přehlídky divadel spjatých a spřátelených se soubory DRED, DREJG a Jiráskovým gymnáziem je v polovině.

Deset Deka Festival nabídne ještě Hilského nebo Geisslery

Sedmý ročník náchodského Deset Deka Festivalu nabídne ještě několik lahůdek. Tak třeba v úterý 21. června dopoledne překladatele, anglistu a shakespearologa Prof. Martina Hilského, který před studenty Jiráskova gymnázia předstoupí s přednáškou Fenomén Shakespeare.

V pátek 24. června večer oživí prostory Jiráskova gymnázia performance souboru DRED a JSTE Jako bych snědl oči, která si letos odnesla Cenu poroty z královéhradecké přehlídky Audimafor.

"Poslední červnová neděle 26.6. bude na Deset Deka Festivalu patřit pražsko-kuskému souboru Geisslers Hofcomoedianten a jejich inscenaci Andreiiniho hry Magdalena lascivní a kajícná. Definitivní tečku za letošním 7. ročníkem udělají v úterý 28.6. členky jaroměřského souboru Děvčátko a slečny poněkud prostopášnou koláží z lidových až velmi lidových textů K. J. Erbena a K. J. Obrátila, která se ukrývá pod folklorně záhadným názvem Ušubraná," zve hlavní organizátor festivalu Štěpán Macura.

Redakce
NachodskySWING.cz
Foto archiv Geisslers Hofcomoedianten

Čtěte také